Hulp bij gedrag
 
Konijnen zijn leuk!
Konijnen zijn groepsdieren. Jammer genoeg verblijven veel konijnen alleen in hun hok. Dit geeft, naast lichamelijke problemen, ook vaak ongewenst gedrag. Een konijn in een hok is saai! Niet alleen voor het konijn, maar ook voor u als eigenaar. Als konijnen de vrijheid in (een deel van uw huis of tuin krijgen), dan ziet u hun karakter en ondeugendheden :-). 

Een filmpje wat ik u niet wil onthouden, helaas vergaat het te veel konijnen zo :-(.
 
Ongewenst gedrag kan bestaan uitYvonne promo konijn aangepast
* agressie naar mensen (uitvallen, grommen, krabben, bijten)
* agressie naar andere konijnen
* urine sproeien
* onzindelijkheid
* knagen (tralies, snoeren, meubels)

 Wat willen konijnen graag?
* een konijn als vriendje
* onbeperkt hooi
* iedere dag kunnen rennen en springen
* knagen
* graven

Konijnenconsult
Wilt u (weer) leuk contact met uw konijn? Wilt u het gedrag van uw konijn begrijpen? Heeft u vragen over het ongewenste gedrag van uw konijn? Samen met u bekijk ik hoe het ongewenste gedrag van het konijn verandert kan worden naar gewenst gedrag.
 
Wist u dat er ook konijnenasielen bestaan?
Een konijn is een groepsdier. Daarom is 1 konijn niet gelukkig. Er zijn erg leuke konijnen (van heel groot tot klein) die een nieuw huis zoeken. Kijkt u een bij de asielen op deze link
 
Koppelen van konijnen
Konijnen zijn groepsdieren. Dat wil niet zeggen dat je konijnen zomaar bij elkaar kunt zetten. De kans op agressie is erg groot. Daarom worden konijnen 'gekoppeld'. Dit betekent dat konijnen stapsgewijs aan elkaar worden gewend zodat ze samen kunnen leven. Hiervoor zijn enkele spelregels:
- ramelaar - ramelaar gaat niet vaak goed
- voedster - voedster gaat vaak goed
- voedster - rammelaar gaat vaak goed, maar dan moet de rammelaar wel gecastreerd zijn.
Het helpt altijd als konijnen gecastreerd zijn. Dit geldt voor zowel de rammelaars als de voedsters. Bovendien voorkomt het ziekte bij de vrouwelijke voortplantingsorganen waar helaas toch veel voedsters aan overlijden.
Vindt u het koppelen moeilijk? Ik wil het graag voor u doen. Dit doe ik bij mij thuis omdat het enkele dagen tot 2 weken kan duren voordat het goed gaat. Wilt u dat ik de konijnen voor u koppel? Geen probleem. Het koppelen van konijnen kost € 40,-. 

Boek Juultje en Jonathan
Een heel mooi aangrijpend boek voor volwassenen en kinderen over konijnen die de gered zijn uit de vleesindustrie en de huisdierenindustrie is: Juultje en Jonathan: Van een gekooid bestaan naar een vrij leven. ISBN 978-90-81721-50-9. Dit boek is bij mij te koop (€ 12,50) of hier te bestellen. Het boek is gebonden, heeft een harde kaft en 48 bladzijdes met tekst en foto's.
 
Hoe werkt het?
Afhankelijk van het probleem komt u naar de leslocatie* in Dokkum of kom ik naar u toe. Tijdens het consult observeer ik het konijn en doe ik eventueel testen. Daarnaast bespreken wij het ongewenste gedrag en hoe u hier mee om kunt gaan.
* De leslocatie is Holwerderweg 11 in Dokkum. Dit is het oude Aerosolterrein. Dit is nu in gebruik genomen door de Fitnessfabriek, Kooistra.com, Pootjes en v.d. Veen autorijschool. Op het terrein hangt een groot grijs spandoek van www.pootjes.org / hondentraining.
 
Als u voor het gebouw staat, is het rechterhek de ingang naar mijn leslocatie. Gerekend vanaf de rotonde naar de Holwerderweg is het ongeveer na 15 meter rechtsaf. Gelijk na de Ford dealer is rechts een bushalte. Hierna de oprit naar de Ford dealer en gelijk hierna de oprit naar de leslocatie. De leslocatie is helemaal achteraan op het terrein: de middelste "garagebox".

Kosten
Voor een uur reken ik € 40,-. Als ik naar u reis dan zijn de de reiskosten € 20,- per uur. Dit bereken ik aan de hand van de routeplanner. Eventuele parkeerkosten reken ik door aan u. Soms is een telefonisch consult voldoende. Een telefonisch consult kost € 15,-. Interesse?

  
 
 

Contactgegevens

Pootjes.org

Yvonne van Weeghel
Dokkum
 
Tel: 0519 572 102
(maandag tot en met zaterdag) 

 

Social Media

Bezoek ons op facebook Bezoek ons op Linkedin

Tagwolk

Nieuwsbrieven

Top