Vernielen in huis
Alweer een jaartje geleden kregen wij Boris als pup. Aangezien het onze eerste hond was, zijn wij eerst op puppycursus geweest. Daar hebben zowel Boris als wij veel geleerd! Na een tijdje begon Boris dingen in huis te vernielen.

Hij scheurde het behang van de muren, hij krapte aan de deurkozijnen en plinten. Daarom besloten wij contact op te nemen met jou (Yvonne). Tijdens ons eerste gesprek kwam naar voren dat Boris het niet leuk vindt om alleen thuis te zijn. Wat ook naar voren kwam was dat het goed mogelijk was dat Boris iets had meegemaakt toen wij niet thuis waren. Dat er bijvoorbeeld vuurwerk was afgestoken.

Wij gingen aan de slag met het opnieuw aanleren van alleen thuis te zijn met ondersteuning van medicatie. Maar al snel kwamen wij erachter dat Boris schrok van harde onverwachtse geluiden. En dit gaf aanleiding om met de vuurwerkcd aan de slag te gaan. Na heel wat keren te hebben geoefend zagen wij Boris veranderen. Na een tijdje werd Boris rustiger. En hij reageert minder (of helemaal niet) op harde geluiden!
Groet, Niels en Roos

Contactgegevens

Pootjes.org

Yvonne van Weeghel
Dokkum
 
Tel: 0519 572 102
(maandag tot en met zaterdag) 

 

Social Media

Bezoek ons op facebook Bezoek ons op Linkedin

Tagwolk

Nieuwsbrieven

Top