Rondweg-West 35 -37
9101 BE Dokkum

Linken katten

Voer

 

Kattenopvang

! Reserveer op tijd. Zeker in de zomervakantie is alles vol!!
 

Waar vindt u een volwassen kat of kitten?

Er zijn 3 goede (landelijke) stichtingen:

1 shhh.nl/  --> De Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren herplaatst honden en katten van particulieren en proefdieren uit het laboratorium.
2 www.snth.nl/  --> De Stichting Nieuw Thuis voor Dieren. Herplaatst honden en katten van particulieren.
3 www.sosdier.nl/   --> Herplaatst honden en katten van particulieren.
 

Huisdier vermist?

Tip 1 : Ga zoeken nadat het donker is, als het rustiger is. Blijf de naam roepen. Neem brokjes mee in je jaszak om de route naar huis te markeren.
Tip 2 : Veel mensen checken Amivedi niet en/of hebben geen sociale media. Ga dus óók flyeren en posters ophangen, bel aan bij buren, gebruik buurtapps en
           NextDoor, hang posters in de supermarkt, bij de bushalte en bij stoplichten.
Tip 3 - Ga vragen bij plekken waar mensen zijn die veel buiten zijn (campings, moestuinverenigingen, bejaardentehuizen, dagopvang, scouting, AZC, kinderdagverblijf).
           ls je kat mensen gewend is, is de kans groot dat hij/zij zich op dat soort plekken laat zien. .
Tip 4 - Zet de chip op vermist bij de NDG en zorg dat ze het juiste telefoonnummer hebben. Als je dier wordt gevonden checkt de dierenambulance altijd de chip.
Tip 5 - check de “gevonden dieren” van Amivedi, landelijk en in je regio.
 
Veel sterkte! Houd moed!
1. Tijdens de wandeling zoekgeraakte honden gaan vaak terug naar de plaats waar ze hun baas of begeleider voor het laatst hebben gezien. Laat daar iets achter waaraan de lucht van thuis herkend kan worden. Zet de auto zo dicht mogelijk bij die plaats.
2. Zoek ook met de auto en geef de hond gelegenheid om het geluid van de motor te herkennen. Blijf waar mogelijk stil staan, maar laat de motor draaien. Komt de hond uw richting op, zet dan alle deuren open.
3. Het chippen van uw hond is verplicht. Registreer de juiste gegeven bij de databank en controleer deze. Houd deze gegevens up tot date.
4. Controleer de registratie van uw rashond bij de Raad van Beheer. Klopt het niet? Laat het dan aanpassen.
5. Informeer de databank dat uw hond wordt vermist.
6. Vraag mee-zoekers om rustig te gaan zitten, de hond niet aan te kijken en te lokken met wat lekkers. 1. In ruime omgeving briefjes/poster verspreiden met een foto/signalement/telefoonnummer en het verzoek om in niet regelmatige ruimte te kijken (schuur/kelder/garage/etc.)
2. Roep de kat als het buiten stil is (vroeg in de morgen / 's avonds laat). Roep extra bij schuren/garages/etc en luister goed.
3. Blijf attent op gebieden waar wordt gebouwd of gerenoveerd ivm spouwmuren en rioolbuizen. Waarschuw werkmensen bij deze bouwplaatsen.
4. Bij vermissing na een verhuizing: waarschuw de vorige buren en de nieuwe eigenaar dat uw kat wordt vermist.
5. Houd er rekening mee dat de kat zich vaak binnen een straal van 1 kilometer van je woning bevindt.